![]() | ![]() |
| |||||||
![]() |
| Anahtar Kelimeler: kozmetik, sozlugu |
|

![]() |
| | Son konular | Seçenekler | Stil |
| | #11 |
| Site destekçisi ![]() ![]() ![]() ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007 Nerden: İstanbul
Mesajlar: 597
Üye No:1860
Konular: 415 Katılım: 0% Devamlılık: 70% Online Süresi: 24 Dakika 21 Saniye Teşekkür Sayısı: 91 147 Konuda,235 Kez Teşekkür Aldı Rep Puanı: 1645101 Rep: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | K KAOLİN: Kozmetikte emici özellikleri nedeniyle kullanılan kile benzer doğal bir mineral (alüminyum silikat). KAPATICI:Göz altı morluklarını, yüzdeki renk farklılıklarını, sivilce ve pürüzleri gizlemek için kapatıcı. KATRAFAY YAĞI:[/u]Tahriş giderici özellikleri olduğu söylenen yumuşatıcı bitkisel bir yağ. KERATİN:Derinin boynuzsu katmanındaki (üstderinin en üst katmanı) lifsi protein. Keratin, tırnaklarımızın ve vücudumuzdaki kılların en önemli yapısal maddesidir. KERATOZ: Üst derideki boynuzsu katmanın düzensiz olarak kalınlaşması. KOENZİM Q10:Cilt bakım ürünlerinde bir antioksidan. KOLAJEN: Doku hücrelerinin aralarındaki boşlukları dolduran, son derece esnek yapıdaki lifsi protein. Fibroblast denilen özel hücreler tarafından üretilen kolajen, yaşın ilerlemesiyle birlikte esnekliğini kaybetmeye başlıyor.
__________________ ![]() ![]() TuTaMıYCaıM SöZLeR VeRMeM DoSTLaRıMa LaF eTTiRMeM BaZı ŞeYLeRi aSLa aFFeTMeM,GiDiYoRSaN eĞeR ÇoK öZLeSeM BiLe DöN DeMeM! KiMSeYe GüVeNMeM GüVeNMeDiKÇe SeWMeM aĞıR GeLiYoRSa BuNLaR FiRaR SeRBeST ÜSTELEMEM! |
| | |
| | #12 |
| Site destekçisi ![]() ![]() ![]() ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007 Nerden: İstanbul
Mesajlar: 597
Üye No:1860
Konular: 415 Katılım: 0% Devamlılık: 70% Online Süresi: 24 Dakika 21 Saniye Teşekkür Sayısı: 91 147 Konuda,235 Kez Teşekkür Aldı Rep Puanı: 1645101 Rep: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | L LAKTAT: [/u]Kozmetikte yumuşatıcı, kalınlaştırıcı ajan veya yağ olarak kullanılan doğal veya sentetik maddeler. LAKTİK ASİT: Sütten veya sentetik olarak elde edilir. Cilt hücrelerini bir arada tutan maddeyi kırar ve cilt yüzeyindeki hücreleri bölerek döker. LANOLİN ALKOL: Alerjiye saf lanolinden daha az neden olduğu sanılan ve lanolinden elde edilen bir yumuşatıcı. LANOLİN: Koyunların yağ bezlerinden elde edilen bir maddedir. Bazı bünyelerde alerji yaratabilir ancak kuru cilt için çok iyi bir yumuşatıcı olarak kabul edilir. L-ASKORBİK ASİT: İyi bir antioksidan. LİPİD: Yağ, yağ asitleri ve sebum içeren, hem bitkiler hem de ciltte bulunan çok çeşitli maddeye denir. Cilt bakım ürünlerinde, bunlar yumuşatıcı ve kalınlaştırıcı ajanlar olarak kullanılırlar. LİPOZOM: Bir madde değil, bir taşıyıcı sistemdir; bazı maddeleri tutup, cilt tarafından emildikten sonra cilde geçirebilme özelliği vardır.
__________________ ![]() ![]() TuTaMıYCaıM SöZLeR VeRMeM DoSTLaRıMa LaF eTTiRMeM BaZı ŞeYLeRi aSLa aFFeTMeM,GiDiYoRSaN eĞeR ÇoK öZLeSeM BiLe DöN DeMeM! KiMSeYe GüVeNMeM GüVeNMeDiKÇe SeWMeM aĞıR GeLiYoRSa BuNLaR FiRaR SeRBeST ÜSTELEMEM! |
| | |
| | #13 |
| Site destekçisi ![]() ![]() ![]() ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007 Nerden: İstanbul
Mesajlar: 597
Üye No:1860
Konular: 415 Katılım: 0% Devamlılık: 70% Online Süresi: 24 Dakika 21 Saniye Teşekkür Sayısı: 91 147 Konuda,235 Kez Teşekkür Aldı Rep Puanı: 1645101 Rep: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | M MAGNEZYUM: Güçlü emici özelliklerinin yanı sıra dezenfektan etkileri de olan bir mineral. MAGNEZYUM ALÜMİNYUM SİLİKAT: Kozmetikte kalınlaştırıcı bir ajan ve toz olarak kullanılabilen kuru, beyaz bir madde. MAGNEZYUM ASKORBİL PALMİTAT: C Vitamininden elde edilir ve kuvvetli bir antioksidandır. MELANİN: Koyu kahverengi pigment. Fazlalığı tenimizin koyu renk, azlığı ise açık olmasını sağlar. MOISTURIZER: Nemlendirici.
__________________ ![]() ![]() TuTaMıYCaıM SöZLeR VeRMeM DoSTLaRıMa LaF eTTiRMeM BaZı ŞeYLeRi aSLa aFFeTMeM,GiDiYoRSaN eĞeR ÇoK öZLeSeM BiLe DöN DeMeM! KiMSeYe GüVeNMeM GüVeNMeDiKÇe SeWMeM aĞıR GeLiYoRSa BuNLaR FiRaR SeRBeST ÜSTELEMEM! |
| | |
| | #14 |
| Site destekçisi ![]() ![]() ![]() ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007 Nerden: İstanbul
Mesajlar: 597
Üye No:1860
Konular: 415 Katılım: 0% Devamlılık: 70% Online Süresi: 24 Dakika 21 Saniye Teşekkür Sayısı: 91 147 Konuda,235 Kez Teşekkür Aldı Rep Puanı: 1645101 Rep: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | N NEOPENTANATE: Kozmetikte kalınlaştırıcı ajan ve yumuşatıcı olarak kullanılır. NYLON-12: Emici ve kalınlaştırıcı ajan olarak kullanılan toz halinde bir madde.
__________________ ![]() ![]() TuTaMıYCaıM SöZLeR VeRMeM DoSTLaRıMa LaF eTTiRMeM BaZı ŞeYLeRi aSLa aFFeTMeM,GiDiYoRSaN eĞeR ÇoK öZLeSeM BiLe DöN DeMeM! KiMSeYe GüVeNMeM GüVeNMeDiKÇe SeWMeM aĞıR GeLiYoRSa BuNLaR FiRaR SeRBeST ÜSTELEMEM! |
| | |
| | #15 |
| Site destekçisi ![]() ![]() ![]() ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007 Nerden: İstanbul
Mesajlar: 597
Üye No:1860
Konular: 415 Katılım: 0% Devamlılık: 70% Online Süresi: 24 Dakika 21 Saniye Teşekkür Sayısı: 91 147 Konuda,235 Kez Teşekkür Aldı Rep Puanı: 1645101 Rep: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | P PANTENOL: B kompleks vitamininden türetilmiş bir maddedir. Kalın, şurupsu bir yapısı ve nemlendirici özelliği vardır. Yumuşatıcı olarak da kullanılır. PEELING: Yüzü ölü hücrelerden arındırma. pH: Çözeltilerin asit, nötr veya alkali olma özelliğini gösteren değer. Organizmamızdaki tüm sıvılar belirli pH değeri taşırlar. Nötr pH değeri 7,0'dır. PİGMENT: Dokulara gerçek rengini veren madde.
__________________ ![]() ![]() TuTaMıYCaıM SöZLeR VeRMeM DoSTLaRıMa LaF eTTiRMeM BaZı ŞeYLeRi aSLa aFFeTMeM,GiDiYoRSaN eĞeR ÇoK öZLeSeM BiLe DöN DeMeM! KiMSeYe GüVeNMeM GüVeNMeDiKÇe SeWMeM aĞıR GeLiYoRSa BuNLaR FiRaR SeRBeST ÜSTELEMEM! |
| | |
| | #16 |
| Site destekçisi ![]() ![]() ![]() ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007 Nerden: İstanbul
Mesajlar: 597
Üye No:1860
Konular: 415 Katılım: 0% Devamlılık: 70% Online Süresi: 24 Dakika 21 Saniye Teşekkür Sayısı: 91 147 Konuda,235 Kez Teşekkür Aldı Rep Puanı: 1645101 Rep: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | R RETİNOL: A vitamininin daha saf ve asitsiz halidir. Cildi yenileme özelliğine sahiptir.
__________________ ![]() ![]() TuTaMıYCaıM SöZLeR VeRMeM DoSTLaRıMa LaF eTTiRMeM BaZı ŞeYLeRi aSLa aFFeTMeM,GiDiYoRSaN eĞeR ÇoK öZLeSeM BiLe DöN DeMeM! KiMSeYe GüVeNMeM GüVeNMeDiKÇe SeWMeM aĞıR GeLiYoRSa BuNLaR FiRaR SeRBeST ÜSTELEMEM! |
| | |
| | #17 |
| Site destekçisi ![]() ![]() ![]() ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007 Nerden: İstanbul
Mesajlar: 597
Üye No:1860
Konular: 415 Katılım: 0% Devamlılık: 70% Online Süresi: 24 Dakika 21 Saniye Teşekkür Sayısı: 91 147 Konuda,235 Kez Teşekkür Aldı Rep Puanı: 1645101 Rep: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | S SELF-TANNING: Güneşsiz bronzlaştırıcı. SERAMİD: Tabii olarak oluşan cilt yağları. Cilt bakımı ürünlerinde kullanıldıklarında, su tutucu olarak faydalıdırlar. SERBEST RADİKALLER: İç ve dış etkenlerle cilt dokusunda oluşan ve sabit olmayan moleküler parçacıklardır. Serbest radikaller, hücrelere saldırarak yapılarını bozar. SİLİKAT: Kuvvetli emicilik ve kalınlaştırıcılık özellikleri olan inorganik bir tuz. SİLİKON: Silisten (kum bir silistir) elde edilmiş bir madde. Eşsiz sıvı nitelikleri silikona kayganlığını verir ve farklı formlarda tende ipek gibi hissedilebilir, yumuşaklık verebilir ve cilt ıslansa bile iyi su tutan bir ajan olabilir. SİTRİK ASİT: Narenciyeden elde edilir ve ürünlerin pH derecelerinin fazla alkalin olmasını önlemek için kullanılır. SORBİTOL: Doğal kaynaklardan sentetik olarak elde edilebilir. Kalınlaştırıcı ve kayganlık verici bir ajandır. Gliserine benzer. SPF ( Sun Protection Factor): Güneş koruma faktörü
__________________ ![]() ![]() TuTaMıYCaıM SöZLeR VeRMeM DoSTLaRıMa LaF eTTiRMeM BaZı ŞeYLeRi aSLa aFFeTMeM,GiDiYoRSaN eĞeR ÇoK öZLeSeM BiLe DöN DeMeM! KiMSeYe GüVeNMeM GüVeNMeDiKÇe SeWMeM aĞıR GeLiYoRSa BuNLaR FiRaR SeRBeST ÜSTELEMEM! |
| | |
| | #18 |
| Site destekçisi ![]() ![]() ![]() ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007 Nerden: İstanbul
Mesajlar: 597
Üye No:1860
Konular: 415 Katılım: 0% Devamlılık: 70% Online Süresi: 24 Dakika 21 Saniye Teşekkür Sayısı: 91 147 Konuda,235 Kez Teşekkür Aldı Rep Puanı: 1645101 Rep: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | T TALK: Emici olarak kullanılan toz halinde mineral ve preslenmiş veya toz halinde olan çoğu pudranın bazı. Talk çoğunlukla eleştirilen ve kullanılmaması önerilen kozmetik maddelerindendir. Bunun asıl nedeni 1990larda yayınlanan araştırmalarda talkın vajinal kullanımlarda yumurtalık kanserini artırma riskidir. Ancak kozmetik kullanımda talkın böyle bir risk faktörü yoktur. TİTANYUM DİOKSİT: Kozmetikte kalınlaştırıcı, beyazlaştırıcı, yağlayıcı ve güneş ışınlarını kesici bir madde olarak kullanılan bir mineraldir. Cildi UVA ve UVB radyasyonundan korur ve cildi tahriş etme riski yoktur. TRİGLİSERİT: Kozmetikte yumuşatıcı ve kalınlaştırıcı ajan olarak kullanılır.
__________________ ![]() ![]() TuTaMıYCaıM SöZLeR VeRMeM DoSTLaRıMa LaF eTTiRMeM BaZı ŞeYLeRi aSLa aFFeTMeM,GiDiYoRSaN eĞeR ÇoK öZLeSeM BiLe DöN DeMeM! KiMSeYe GüVeNMeM GüVeNMeDiKÇe SeWMeM aĞıR GeLiYoRSa BuNLaR FiRaR SeRBeST ÜSTELEMEM! |
| | |
| | #19 |
| Site destekçisi ![]() ![]() ![]() ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007 Nerden: İstanbul
Mesajlar: 597
Üye No:1860
Konular: 415 Katılım: 0% Devamlılık: 70% Online Süresi: 24 Dakika 21 Saniye Teşekkür Sayısı: 91 147 Konuda,235 Kez Teşekkür Aldı Rep Puanı: 1645101 Rep: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | V VİTAMİN A: İyi bir antioksidan. VİTAMİN C: İyi bir antioksidan. VİTAMİN D: Antioksidan. VİTAMİN E: Bazı insanlarda alerjiye neden olabilmesine rağmen en güvenilir antioksidanlardandır. VİTAMİN K: Kozmetikteki ana kullanımı göz çevresindeki halkaların koyuluklarını ve yüzeysel kılcal damarların görünümünü azaltmasıdır. Buna rağmen K vitamininin cilt bakımının herhangi bir evresinde işlevsel olduğunu kanıtlayan bağımsız bir araştırma yoktur.
__________________ ![]() ![]() TuTaMıYCaıM SöZLeR VeRMeM DoSTLaRıMa LaF eTTiRMeM BaZı ŞeYLeRi aSLa aFFeTMeM,GiDiYoRSaN eĞeR ÇoK öZLeSeM BiLe DöN DeMeM! KiMSeYe GüVeNMeM GüVeNMeDiKÇe SeWMeM aĞıR GeLiYoRSa BuNLaR FiRaR SeRBeST ÜSTELEMEM! |
| | |
| | #20 |
| Site destekçisi ![]() ![]() ![]() ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007 Nerden: İstanbul
Mesajlar: 597
Üye No:1860
Konular: 415 Katılım: 0% Devamlılık: 70% Online Süresi: 24 Dakika 21 Saniye Teşekkür Sayısı: 91 147 Konuda,235 Kez Teşekkür Aldı Rep Puanı: 1645101 Rep: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Y YEŞİL ÇAY: Tahriş önleyici özellikleri de olan bir anti-oksidan. YAĞLAR: Yağ, yağ asitleri ve sebum içeren, hem bitkiler hem de ciltte bulunan çok çeşitli maddeye denir. Cilt bakım ürünlerinde, bunlar yumuşatıcı ve kalınlaştırıcı ajanlar olarak kullanılırlar.
__________________ ![]() ![]() TuTaMıYCaıM SöZLeR VeRMeM DoSTLaRıMa LaF eTTiRMeM BaZı ŞeYLeRi aSLa aFFeTMeM,GiDiYoRSaN eĞeR ÇoK öZLeSeM BiLe DöN DeMeM! KiMSeYe GüVeNMeM GüVeNMeDiKÇe SeWMeM aĞıR GeLiYoRSa BuNLaR FiRaR SeRBeST ÜSTELEMEM! |
| | |
![]() |
İlginizi Çekebilecek Benzer Konular | ||||
| Konu | Yazan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Kozmetik Ürünleri Saklama Yolları | Hakan06 | Kadın Güzelliği | 0 | 04-07-2008 14:20 |
| öğrencinin sözlüğü...=) | karam | Komik Yazılar | 3 | 14-06-2008 15:08 |
| Tony Blair'ın kozmetik Gideri Toplam İngliz kadın Sayısının İki Katı ! | Powerofdreams | İlginç Konular | 2 | 25-04-2008 22:57 |
| Tıp sözlüğü... | Mehmet | Sağlık Haberleri | 7 | 23-01-2008 21:29 |
| Katı atıktan kozmetik hammaddesi | Hayatgüzeldir | Yaşam | 0 | 08-12-2007 03:04 |
| Kadın Güzelliği forumunun Kozmetik Sözlüğü adlı konusunun Kadın alt forumları; K KAOLİN: Kozmetikte emici özellikleri nedeniyle kullanılan kile benzer doğal bir mineral (alüminyum silikat). KAPATICI: Göz altı morluklarını, yüzdeki renk ... |
| Seçenekler | |
| Stil | |